Digital kulörhantering


Pålitlighet genom hela processen

Biltillverkare utvecklar nya effekter och specialkulörer i allt snabbare takt. För att kunna identifiera dem snabbt och exakt läser vi av bilens färg med spektrofotometern ColorDialog Delta-Scan. Det innovativa optiska systemet kan mäta kulörer och specialeffekter med en enda mätning och ger oss det korrekta receptet snabbare. Med toppmodern LED-mätoptik kan alla färger – oavsett om det är en solid färg eller en effektfärg – fastställas på några minuter. (Vi kan läsa av färgkoden på din bil för endast 350:-) 


 


 

Phoenix – Den senaste generationen av programvara för kulörhantering

Det är absolut nödvändigt att enkelt och snabbt hitta rätt kulör för att lackeringen ska bli lyckad. Framtiden för lackerare handlar om hantverksskicklighet som understöds av digital utrustning. Den webbaserade mjukvaran gör det möjligt att ständigt ha uppdaterade färgrecept via internet och vår Color Cloud databas. Systemet har utvecklats för den moderna lackverkstadens behov. Det är ett kraftfullt och snabbt PC-system med stort minne och hårddiskutrymme och det har så klart även en pekskärm.


 


 

Dokumentation för Color Index

Spies Heckers kulördokumentation är till stor hjälp när vi letar efter den exakta färgen. Färgchips ger oss en total översikt över alla OEM-färger och deras varianter. Chipsen är sorterade i alfabetisk ordning efter biltillverkare (OEM) och färgkod och de uppdateras årligen. De flexibla chipsen är målade med Spies Hecker originalfärg för att göra det enklare att hitta den rätta färgen på det objekt som ska repareras. Den motsvarande färgkoden finns angiven på chipsets baksida.